IT support, Helpdesk

IT support, Helpdesk

Szolgáltatásunk magában foglalja a telefonos, online és igény szerinti személyes kiszállással járó segítségnyújtást, melynek során ügyfélcentrikusan, rugalmasan, és hatékonyan igyekszünk eljárni.

IT support szolgáltatásunk keretében Ügyfeleink számára – mind hardver mind szoftver oldalról – az értékesítési folyamatok, a mindennapi munkavégzés gördülékenységét és problémamentességét biztosítjuk a tapasztalt és szakképzett szakembergárdával. Ezáltal Önöknek nincs szükségük „belső” ember alkalmazására, hiszen munkatársaink örömmel és készséggel állnak rendelkezésre a nap 24 órájában, így megspórolható az alkalmazási, oktatási, adminisztrációs költség.
 
Szolgáltatásunk magában foglalja a telefonos, online és igény szerinti személyes kiszállással járó segítségnyújtást, melynek során ügyfélcentrikusan, rugalmasan, és hatékonyan igyekszünk eljárni.
Mind a kis, mind a nagyvállalatok üzleti és irodai alkalmazásainak támogatása és karbantartása magas prioritást élvező feladat, hiszen ha itt fennakadás van, az az üzlet működését akadályozza,  mely komoly veszteségeket okozhat. Amennyiben bármilyen informatikai jellegű segítségnyújtásra van szüksége, keressen minket bizalommal! Legyen szó akár alkalmi segítségről, vagy hosszú távú együttműködésről, valamennyi megoldásra nyitottak vagyunk.
 
Amennyiben a probléma távolról is megoldható, a távoli segítségnyújtás keretében munkatársaink távoli hozzáféréssel átveszik a számítógépének irányítását és a bejelentéstől számított néhány percen belül megoldják a felmerült problémát. Hívjon minket és kollegáink minden szükséges információval rendelkezésre állnak. Ez minden bizonnyal költséghatékony megoldás.
Szolgáltatásaink keretében ügyfeleinknek üzleti és irodai alkalmazásaik vonatkozásában ellátjuk a rendszermonitorozást, alkalmazások és frissítések telepítését, mentések és visszatöltések menedzsmentjét, a lehető legrövidebb időn belüli hibaelhárítást, az alkalmazások gyártójával való kapcsolattartást.

Segítségnyújtási szolgáltatásunk – mint ahogyan valamennyi egyéb projektünk is - minden esetben egyediesített, maximálisan törekszünk az ügyféligények rugalmas kiszolgálására. A bejelentett hibákat az előre megállapodott szolgáltatási szinteken kezeljük, ezzel biztosítva az alkalmazások mihamarabbi helyreállítását, az ületi veszteségek minimalizálását.

« Vissza